Reklama
 
Blog | Radomír Starý

Twitterátor – No. III

Tušil jsem, že mě Cvrliker uchvátí, ale že se na něm stanu obsesně závislý… Odpoledne jsem jako Pardubák jeho prostřednictvím zaslal na US misi u NATO přivítání boys and girls v Pardubicích a oni mi během minuty dali „lajk“. Málem jsem zvlhl.

 

Ale nechme proamerické PR stranou, stejně jako velké události poslední doby a podívejme se na samotnou síť. To, co jsem pokládal za nevýhodu – tedy jen 140 znaků – už vnímám jednoznačně jako pozitivum, které zdokonaluje. Cvrlikerské „postřižiny“ vedou ke kreativní práci s vyjádřením sdělení bez příkras a zároveň bez ztráty jeho síly. „Tak či onak“ snadno smažu jako zbytečné, „ovšem“ vyměním za „ale“ nebo celé sdělení sdělím jinak, případně ho nesdělím vůbec, protože při práci na něm zjistím, že je nadbytečné nebo zcela k ničemu.

Coby málo sledovaný twitterátor svá „moudra“ a postřehy podle vhodnosti podsouvám jako komentáře tvítů účtů sledovaných a jásám s každým lajkem, případně i reakcí. V průměru jeden nový sleď týdně mě uvádí v dětské nadšení, nicméně jako poctivý skeptik se na tuto záležitost táži svého guru:

Reklama

„…musí být nějaký chytrý postup, jak získávat foloury. Já komentuju vcelku občas chytře, lidi občas dají i lajk, jednou denně dám samostatný tvít, dal jsem si dost sledovaných, dávám občas i haštagy, ale prostě nic. Máš nějaký fígl?“

Mohlo by být psáno „feegl“. 🙂

Odpověď:

„…komentovat vždy chytře či ještě chytřeji, získávat více lajků a retweetů a psát původní tweety častěji než 1x denně. To je trh, hochu.“

Že já se ptal.

Tak tedy, zde je výběr deseti mých ne snad chytrých, ale také snad nikoliv špatných tvítů.

24. 2. (jak nadčasové i s ohledem na magora A. Lubitze):

K U. Brodu: Zoufalých lidí přibývá, ale na svůj kříž, na kterém každý skončí, by nikdo neměl přibíjet nikoho dalšího. Musíme unést svůj osud.

28. 2. (někdo tvrdil, že s Islámem nemá znásilňování Evropanek muslimy nic společné):

Dceři mé kamarádky ve východním Jeruzalémě starý Palestinec sáhl na ňadro. Kamarádka: „Berou bílé ženy za kurvy.“

1. 3.

Jedna z příčin stále četnějších autoimunitních nemocí – tělo poslechne a následuje nenávist člověka k sobě samému.

1. 3.

Pokud „fanoušci“ vidí dál než na špičku nosu, tak ti sparťanští leda na Bazaly, dál určitě ne.

4. 3. (k ukrajinským Čechům)

Je třeba se o ně postarat tak, aby se mohli o sebe dál už starat sami. Je to jako s Romy, to je ovšem jediné srovnání. Vítejte!

5. 3.

Azylová politika? Silou uzavřít Evropu. „Bohabojné“ muslimy do své hříšné a dekadentní civilizace stejně neintegruje.

6. 3.

Po předchozích vládách (hlavně se značkou ODS) máme ani ne tak kostlivce ve skříních, jako z naší země totální zombieland.

7. 3. (k rozsudku ožralého vraha studentky na nám. Kinských):

Lidský vykloubenec M. Půček je příklad nového fenoménu #KlausovyDeti a já tímto přivádím na svět nový #hashtag Pracuji na definici. 😀

8. 3.

Na mě zadupat ruské bezpečnostní síly, tak se přiznám i k tomu, že jsem Marťan s polysexuálními sklony. :-/

10 .3.

Pardubice mají mnoho půvabů, mnohde hřejivé a útulné jako (ženský) klín. :-). Jen je objevit…

 

A fotkou toho klínu, uloženého i do lože Twitteru, se loučím.