Reklama
 
Blog | Radomír Starý

Moje cesta na Twitter

V podstatě nepůjde o nic více a méně, než o PR v souvislosti s mým prvním účtem na Twitteru. Jde o nekomerční aktivitu, takže využít k propagaci nekomerční blog se hodí, ba je synergické. Samozřejmě přidám popis své cesty na cvrliker a o čem mé angažmá na něm bude.

O Twitteru jsem poprvé slyšel v jednom z dílů Teorie velkého třesku, v němž se Bernadette udobřila s Howardem a pravila mu potěšeně „pojď ke mně ty two shit face“. Oslovením uchvácený svědek situace Leonard se chopí mobilu s tím, že to „right now“ musí jít na Twitter.

Tak jsem si pojem zadal do vyhledavače a už to jelo. Hm, sociální síť, která slouží sdílení mikroblogů… Zalíbila se mi filosofie uvádění myšlenek a názorů v rozsahu 140 znaků. Občas mě něco napadne a dost brzy to odpadne a já to ve slábnoucí paměti nemohu najít, což mi přijde škoda, protože toho není mnoho. 🙂 Od časů, co mám chytrý telefon, sice využívám aplikace Poznámky, ale sdílet je – to je oč tu běží!

Když mi kamarád, kterého si od dětství vážím, sdělil, že zatímco Facebook je síť pro všechny, Twitter jen pro výjimečné, naladilo mě to velmi. Ano, chci se stát výjimečným a Twitter mi v tom pomůže! 🙂

Reklama

Líbila se mi také myšlenka, že Twitter je síť, která nás nutí být lepší. V mém případě zlepšovat má co, je otázka, zda se jí to podaří.

Komunikace s kamarádem na téma Twitter byla obnovena těsně po založení účtu. Jako u rozevlátého blogera se mé dřívější nadšení ze 140 znaků změnilo ve frustraci a já mu napsal:

„140 znaků je blbě krátká délka, která stačí na nějaký výron, výstřik, odsudek bez vysvětlení – přesně v moderním duchu. Tedy, Twitter je debilní síť a chápu tedy, proč je v debilním světě tak populární (ha, námět na tweet – ne že mi ho šlohneš! :-))“

Na to mi odpověděl:

„Mistři píší poetické tweety a 140 jim stačí. Ostatní ať zůstanou na Facebooku a na blozích, které nikdo nečte. Konečně: z twitteru lze odkazovat na vlastní blog. Je krásné naformulovat myšlenku tak, aby měla přesně 140 znaků. Takové své tweety mám nejraději. Twitter je mimořádná síť pro mimořádné. Pro ostatní je tu Facebook. Nešlohnu Ti to.“ 

Myslím, že pravdu máme oba. Dost rádobyvtipných řečiček, tady po roce váhání či dvou je tu:

https://twitter.com/starejme2d.

A proč tu je? Pro moje myšlenky, názory, bonmoty, ba občas i aforismy v době, kdy vznikly – v průměru jednou denně (ne častěji, neb váš čas je vzácný). V perexu jsem zmínil „můj první účet“. Pokud se mi to zalíbí, mám v plánu ještě jeden, jehož téma mě nedávno cestou sídlištěm napadlo.

Pro tuto chvíli však cvrliká jen a pouze @starejme2d. 🙂

Foto: A snad brzo nedocvrliká……..