Reklama
 
Blog | Radomír Starý

Moje cesta na cvrliker – a co tam?

Jsou to tři týdny, co jsem si založil první účet na Twitteru. Jsem a nejsem tam spokojen. Spokojen pro poskytované možnosti, nespokojen pro hlemýždí „nárůst“ followerů. „Pokud se zbavíš představy, že jsi ten, kdo by měl vychovávat lidi na twitteru, bude sleďů více,“ vysvětlil mi kamarád, zkušený to cvrlikář.

 

Jak se přesvědčíte pod odkazem (https://twitter.com/starejme2d/status/569078977215791105) – přičemž jako neználek ani nevím, zda se nezúčastněným zobrazí – mám sklon kritizovat. Ovšem když někdo k fóru zneužije Osvětim, kdo by se divil? Ale ano, cvrlikeři!  Kamarád mi s nadsázkou jemu vlastní napsal dvacetero úspěšného twitteristy z něhož uvádím první dva body:

  1. chválit ostatní za jejich geniální tweety
  2. umocnit cizí geniální tweety vlastní geniální odpovědí.

Že na Twitteru jde i o cool vtip, dokumentuje poslední rada:

Reklama

     20.  kdo nesleduje Kancelář Blaník, nepatří na Twitter.

V předchozím článku (http://stary.blog.respekt.ihned.cz/c1-63506360-moje-cesta-na-twitter) jsem si postěžoval na drastické omezení 140 znaky. Ne, je to požehnání (když na to přistoupíte). Napíšu (samozřejmě „geniální“) tweet na 143 znaků a ještě chci dodat (samozřejmě „geniální“) pointu. Radikálním jazykovým řezem vše vyjádřím přesněji, úderněji (tedy ještě „geniálněji“ a do 140) a jsem spokojen. Miluji Twitter! Zatím.

Třeba i proto, že zde najdu účty jako je https://twitter.com/PrahaNeznama nebo třeba https://twitter.com/HistoryInPics. Možná nakonec budu jen sleďem, ale zatím mě ještě baví být jedním z hlasů na poušti, o kterých se zmiňuji pod mým fotem na https://twitter.com/starejme2d.

Na závěr tohoto kraťásku uvádím na ukázku malý výběr z mých tweetů:

  1. Twitter je tolik populární proto, že umožňuje zvěčňovat „moudra“ i troubům, jako jsem (mimo mnohé jiné) já – http://stary.blog.respekt.ihned.cz/c1-60276400-moudra.
  2. Přibývá Evropanů, kteří se snaží utéct z euroatlantického života. Někdo na chajdu, jiný za islámem, další chlastá – http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/301289/mladi-opili-danove-uz-radi-v-praze-a-ve-spindlu-moceni-na-domy-zasahovala-sanitka.html.
  3. Britský muslim Britům: Měli bychom dostávat příspěvky na kondomy, abychom mohli efektivněji trestat vaše kurví dcery – http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/jsou-to-jen-devky-muslimove-zneuzivaji-bile-divky_190639.html#.VOnnGvmG-Hl.
  4. Dnes začíná rok Kozy. Podle charakteristiky soudím, že v Evropě je Koz bohužel stále více. Chtělo by to Tygry a Draky – http://zahranicni.eurozpravy.cz/asie-a-australie/113599-jste-narozeni-ve-znameni-kozy-hruza-sili-cinane-a-odkladaji-rodicovstvi/.
  5. Naivní Švédi! Včleňování do IS jistě, ale mezi „pohany posedlé ďáblem“? Instruktoři byli jistě „včlenění“ muslimovéhttp://zpravy.aktualne.cz/zahranici/meli-koucovat-svedske-pristehovalce-verbovali-je-do-is/r~9fa2bd66b92711e4b98c002590604f2e/.

 

Foto: Minule zveřejněný ptáček nedlouho před úhynem… snad nejsem na cvrlikeru ve stejné fázi?