Reklama
 
Blog | Radomír Starý

Nový svět…

Následující řádky jsou jen můj včerejší okopírovaný e-mail bratrovi, kterým jsem reagoval na informace v příloze (aktuálně doplněn odkaz na text), kterou mi svým e-mailem zaslal. Týkaly se toho, jak zřejmě "globální moc" potlačuje prosté a účinné metody léčby rakoviny, abychom ubývali, neb je nás na světě příliš. Moje odpověď je takový kalidoskop okamžitých myšlenek, nic cizelovaného (s jen několika změnami údajů u konkrétních lidí).

 

Jo, zatím jsem přečetl do půlky (aktuálně doplněn odkaz – http://www.jajsem.com/sokujici-pravda-o-rakovine/) a souhlas: je nás moc, či přesněji řečeno – na to, jaké má většina z nás požadavky je nás moc, či ještě přesněji řečeno – na to, jací jsme a jak máme organizovanou společnost a život je nás moc. I kdybychom nyní radikálně změnili hodnoty (skromnost materiální při prostém naplnění vnitřního života, rozvoj pozitivních vazeb mezi rodinou, s přáteli, okolím atd.), stejně by na nás měla setrvačná „společnost“ své nároky (daně, platby pojištění, nájem, inkaso atd.) a kvůli nim bychom se stejně buď uštvali nebo se vzbouřili (např. není správné, aby někdo vlastnil nerostné suroviny a energie z nich stála majlant). Peníze jsou největší vynález na světě, proto skvělý sluha, ale nejhorší pán. Ale jak spravedlivěji tzv. distribuovat bohatství, když se leckdo ani nepodílí na jeho vytváření a co je to to bohatství? Naplňování základních potřeb, abychom vůbec žili a nějak dovedli do dospělosti děti, aby se taky nějak uživily, nebo i divadlo, cestování, další zážitky, dvě auta atd.? 

Možná že ti rockefeleři to mají s ohledem na své bohatství, zdroje informací a možnost si zaplatit ty největší mozky vychytané a vědí, že tolik lidí se při povaze člověka jako druhu prostě na tomhle světě nechytá a volí různé cesty, jak populaci snížit, aby to vypadalo jako přirozený proces a ne nějaká řízená aktivita. Z tohoto úhlu mi přijdou zábavná vyhlášení ze sjezdu KSČ… pardon ČSSD, o tom, že hlavním cílem je „dát lidem práci“. To mě hořce pobavilo. Jak? Investičními pobídkami jako kdysi (viz Philips u Hranic – hahahaha!!!!) a nahnáním Čechů k linkám, kde dnes většinou robí Slováci a Ukrajinci a Kazaši či kdo, než rozmazlení Čehúni? Nebo dávat peníze firmám za vytváření pracovních míst jak to plnánuje současné MPSV? Hahahahaha! Víme jak to dopadlo s podporou zaměstnávání postižených – firma schramstla peníze od Úřadu práce a těm lidem dala jen část a přitom pro ně stejně práci neměla. Jen daňové zvýhodnění má smysl, nikdy dotace.
Politici jsou bezradní, vymýšlejí kokotiny a házejí vinu na sebe zlevo doprava a naopak.
Upřímně, ten Zemanův projev jsem skouknul a radost jsem z něj nakonec neměl – je to starý bard, který bude posilovat staré levopravé vnímání světa.
Když jsem Ti psal, že je nutné zachování přísně tržního hospodářství, tak to dokážu: Představ si, že pozitivně podnikavý člověk dostane nápad, jak konkrétními novými službami zlepšit či zkvalitnit život lidí ve svém regionu (obci, městu, kraji, postupně státu, světa :-))). Kdyby nemohl mravně a legálně ve spolupráci se solidní bankou a najatými zaměstnanci (ten Mládek z ČSSD šmahem živnostníky prý ocejchoval jako parazity – ano, pokud měl na mysli taťku Heleny, pak ano) tu službu pod svým majetnictvím rozjet v rámci přísně tržního hospodářství, ale jen pod kuratelou úředníka, nepustil by se do toho. Zůstali bysme na stromech :-).
No, já jdu se zvoláním vivat Rockefeler ještě před výjezdem na kole něco dělat, i když se mi nechce. Mluvil jsem s kamarádem podnikatelem (spolužák z gymplu) a říkal, že už ho práce nebaví (i když příjmově je řádově jinde než my). Taky mi vyprávěl o mladším synovi, který mu dělá starosti a bylo vidět, jak ho to stravuje. Ona ta mladá generace v těchto nových mediálně rozmazlovacích a současně krizových podmínkách to nemá snadné. Předevčírem jsem viděl na Smíchovském nádraží vnučku sousedky. Kdysi ji trápila hodinami houslí, angličtinou a já nevím čím – prostě výchovná tyranie, která z holky měla udělat génia, ale jaksi se to vymklo a holka (dnes jí je asi 25 let, je tlustá až odulá) během pěti minut oslovila asi 15 lidí kvůli troše peněz, pak si šla asi na polívku do jednoho bufetu. 
Jsme svědky velkých změn, halelujá! :-/
R
Reklama