Reklama
 
Blog | Radomír Starý

Dopis A. Babiše

Jako dva roky registrovaný sympatizant ANO dostávám mailem newslettery o dění v hnutí. Dnes mi přišel po volbách první, tentokrát v podobě dopisu pana Babiše. O čem je v něm psáno?

Po oslovení „Vážení členové, sympatizanti a podporovatelé hnutí ANO“ následuje poděkování těm, kteří ANu ve volbách dali svůj hlas a obzvláště těm, kteří aktivně pomáhali v kampani. Volil jsem, ale tvrdit, že jsem se angažoval v předvolebním boji, nemohu (až snad na článek z 10. 10. – http://stary.blog.respekt.ihned.cz/c1-60986740-levice-pravice-ne-ano) a několik debatních mailů s přáteli a s rodinou). Ale nevadí, jedno díky mi postačí.

Následuje informace o plánovaných výjezdech do krajských měst, kde bude cílem poděkování za důvěru a promluva o dalších krocích.

Poté jsou uvedeny informace o aktivitách, které proběhly v prvním povolebním týdnu a zmínka o tom, že co se týká vyjednávání o budoucí vládě a uspořádání sněmovny, čeká se na výsledek jednání ÚVV sociální demokracie, které proběhne 10. listopadu.

Reklama

 

Proč vlastně o hromadném dopise pana Babiše píšu? Dovolím si citovat přímo z pošty:

„I s ohledem na krizi v sociální demokracii, která volby vyhrála, cítíme čím dál intenzivnější tlaky a požadavky, abychom šli do vlády. Před volbami jsme říkali, že chceme být konstruktivní a pracovitou opozicí, která bude naléhat na vládnoucí stranu či strany, aby plnily své předvolební sliby. Jsme si ale vědomi obrovské zodpovědnosti, která nám byla téměř milionem voličů dána. Jsme si také vědomi nebezpečí, které může vstup našeho hnutí do vlády s nejednotnou ČSSD představovat. I proto chceme slyšet Váš hlas.“

Jsou hlasy, že ANO před volbami slibovalo, že do vlády nepůjde a najednou hned po volbách se do ní hrne, že tedy lhalo atd. Domnívám se, že jsem ocitoval jasnou odpověď. Ještě si dovolím uvést poslední odstavec dopisu:

„A chceme Vám především připomenout, že jsme tu stále hlavně pro Vás, že jsme v politice pro to, abychom plnili naše priority a náš program. Proto už příští týden vyjíždíme na tour, které pracovně říkáme Stále s Vámi. 
Jsme přesvědčeni, že podobný povolební krok žádná z dosavadních stran dosud neudělala. Nejsme jako ostatní strany, nezapomněli jsme na Vás.“

I když nejsem a nebudu člen hnutí ANO, jako sympatizant se cítím jeho součástí. A uznejte sami, že podobný dopis byste chtěli dostat od předsedy té „své“ strany.